Lotte Niemann

Tekstil billedkunstner

Attemosevej 46, 2840 Holte

Mobil: 53 88 08 77

Mail: mail@lotteniemann.dk

http://www.Lotteniemann.dk

Min Instagram: lotteniemann_art

Jeg portrætterer alt fra gadedrengen i Etiopien til den tandløse indiske kvinde, en dronning, en fiskerdreng fra Mexico…. ung som gammel. Jeg skjuler intet væsentligt i ansigtet, og alt bliver præsenteret på en meget ærlig måde, uden enhver detalje er med, for det tillader min kunstart alligevel ikke. 

Som noget nyt er jeg begyndt at lave billeder af dyr og flere kan opleves ved dette års Åbne Værksteder.

Med udgangspunkt i et foto og med min beherskelse af farver og farvetoner typisk 6-8, formår jeg at skabe udtryksfulde portrætter, hvor jeg kan føle mine modellers hele væsen. Man overraskes over, så godt det kunstneriske niveau bibeholdes i værkerne, selv om genkendeligheden er slående. Nogle billeder kalder på rene grå toner og andre mere farverige eller en kombination af disse.

Hundredvis af stofstykker klippes og samles i en collage, der til sidst får sit endelige udtryk med tråd, der fæstner alle kanter og skaber en helhed i mit endelige værk.

Fotografi eller mit endelige værk? – det er ofte umiddelbart svært at se forskel – eller er det? – ved nærmere eftersyn afsløres et detaljeret, smukt håndværk, der ikke er til at tage fejl af og som yderst sjældent skuffer beskueren. Om man kan lide selve portrættet er ikke væsentligt, så længe selve kunsten nydes… og det er det jeg vil give til verden gennem mit kreative arbejde.