Lotte Niemann

Tekstilkunstner

Attemosevej 46, 2840 Holte

Mobil: 53 88 08 77

Mail: mail@lotteniemann.dk

http://www.Lotteniemann.dk

Jeg laver tekstile portrætter ud fra fotos af kendte/ukendte personer, mennesker der har været og stadig er. Mennesker jeg fascineres af eller beundrer på den ene eller anden måde. Fælles for dem alle er at jeg elsker specielt udtrykket i øjnene, der pludselig springer frem af få stykker stof. 

Når stofferne er nøje udvalgt og der er et balanceret samspil mellem de forskellige farvetoner, starter processen med udklip af flere hundrede stofstykker i forskellige former og størrelser, der som en slags collage (lag på lag) samles til et billede.
Billedet fuldendes og opstår for alvor når alle stofstykker er syet fast. Det gør jeg i fri hånd på en ganske almindelig symaskine. Jeg anvender en syning, der mest af alt ligner en linje, som når man sketcher med en blyant. Det synes jeg giver den smukkeste og bedste sammensmeltning af de enkelte lapper, så der opstår den ønskede helhed og jeg skaber et billede, der på afstand har et fotografisk udtryk, men ved nærmere eftersyn giver et indtryk af et smukt stykke håndværk. 
Billedet kan finjusteres og detaljer fremhæves ved pålægning af ekstra tråd, tyl eller maling.